Lagans Samhällsförening aktiviteter 2014.

Mars Målar-Café, med aktivitet och hantverk.

April Våffel-Café, med aktivitet och hantverk.

Maj Samhällsvandring.

Juni Sveiges Nationaldag. Årets kulturpristagare utses.

Juli Ektofts Antik och auktion, i Godsmagasinet.

Nov Julmarknad med Tomtesök, på stationsområdet.

Målar-Café och Bildkollage från Holmsborg lördagen den 1 mars 2014.

Lördagens målar-café blev populärt, det var flera som kom för att måla. Bildkollaget som Carl-Peter Suensson visade sig vara otroligt välordnat med många bilder från Holmsborg och gamla Lagan.

Våffel-Café och Bingo-promenad med Hantverk söndagen den 6 april 2014. Tid 14.00-16.00.

Start och mål på Bingopromenaden är Stationshuset i Lagan. Servering våfflor. Tid kl 14.00 - 16.00

I Stationshuset ställer konstnär Emmelie Olsson ut konstverk och Mats Olsson visar Mini Hantverk, far och dotter från Borsna.

Mats Olsson ställer ut sina alster såsom, flugor, slipsar och Ryssbytuppen allt tillverkat i trä.

Samhällsvandring söndagen den 1 juni kl 14.00 start Stationshuset.

Vackert väder jour på Ringbadet 2014.

LAIK planerar för attt ha "Vackert väder öppet på Ringbadet V26, V27, V32 och V33 i sommar.
Vill du hjälpa till i form av badvakt på kvällen mellan 18.00-20.00, måndag, onsdag och fredag,
är du välkommen att kontakta Ingelöv Englund tel 070 554 57 78 eller Tomas Winninge 070 652 88 10.
Utbildning i livräddning anordnar LAIK.

Mentorer till badvakter på Ringbadet sommar 2014.

Vi söker dig som varit med många år och vet hur allt fungerar på ett utomhusbad eller sportanläggning. Har du möjlighet
att ställa upp som mentor åt de badvakter som kommer att arbeta där i sommar.
Kontakta Ingelöv Englund tel 070 554 57 78 eller Tomas Winninge 070 652 88 10.

Samhällsvandringen blev en fullträff.

"Vi minns gamla Lagan tillsammans", blev en fullträff. Vädret var med oss och det kom drygt 100 personer till vandringen. Berga hembygdsförening och Lagans
samhällsförening hade gemensamt arrangerat vandringen. Flera har efterfrågat samhällsvandring i Lagan och då föll det sig naturligt att göra detta gemensamt.
Några personer från de båda föreningarna har träffats under våren och kartlagt husen och människorna utmed storgatan i Lagan från tidigt nittonhundratal
fram till idag. Allt material finns nedskrivit och vi ämnar dela med oss av det. Många besökare hade minnen som de gärna delade med sig av och det tog vi
tacksamt emot.

Ektofts Antik och auktioner torsdagen 10 juli i Godsmagasinet i Lagan.

Visning kl 9.00, auktionstart 10.00. Servering, korv kaffe läsk.

Lagans Samhällsförenings Kulturpris 2014 delades ut på Berga Hembygdsgård den 6 juni.

Nationaldagsfirandet på Hembygdsgården i Lagan lockade många besökare. Vädret var bra och Berga PRO underhöll med sång och musik.
Som tradition serverades en fika med en härlig bakelse.Bengt Jönsson Hembygdsföreningens ordförane tilldelades kulturpriset.
Bengt har god kunskap om gamla saker och han kan återställa dem i ursprungligt skick. Han har varit en drivande kraft vid renovering
och förnyelse av Hembygdsgården i Lagan. Bengt har intresse och god vilja att förvalta och bevara bygdens historia. Han är med andra ord en eldsjäl.

LAGAN-DAGEN lördagen den 6 september 2014 kl 10-15, åttonde året.

TRÄFFAS OCH TRIVAS PÅ STATIONSOMRÅDET

Smålandsmarknad på Stationsområdet. Loppis och hantverk i Godsmagasinet.
QSTAR i Lagan sänker priset på drivmedel.
Gratis Hoppborg. Popcorn och sockervadd säljes.
Servering av korv, bröd, kaffe och kaka i kiosken.Thaimat. Marknadskarameller.
Innotex och Täckfabriken, fabriksförsäljning i Bergtex lokal.
"Räser visar sina motorcyklar."

Musik och underhållning

Kl. 10.00 Puls i Lagan.
Kl. 11.00 Barn och ungdomskören under ledning av Marie Hydbring,
Kl. 12.00 Röda Korset förevisar, hjärt och lungräddning.
Kl.13.00 Berga spelmän sjunger och spelar.

Slussen i Lagan.

Skywalken", äger rum kl. 9.00.

Slussens Second hand butik och servering har öppet mellan kl. 10.00 - 14.00.

Mer information finns att hämta här.

Hela samhället levde upp, många kom för att "TRÄFFAS OCH TRIVAS PÅ STATIONSOMRÅDET", på Lagan-dagen.

Ett tjugotal marknadsknallar med konst hantverk och loppis bjöd ut varor under lördagen. Stämningen var god, vi hade vädret med oss, solen sken från en molnfri himmel.

Musik och underhållning
Puls i Lagan visade upp sig och informaerade om höstens gympa program. Det såg inbjudande ut och flera blev intresserade.
Barn och ungdomskören under ledning av Marie Hydbring, framförde flera sånger. Uppvisningen var blandad med körsång och soloframträdande.
Åsa Prytz förevisade, hjärt och lungräddning. Många av oss som var där behövde en repetition på hur man agerar vid hjärt stopp.
Hon visade hur HLR går till samt hur man återskapar fria luftvägar. Avslutningsvis uppträdde Berga spelmän med sång och musik,

Tack Hårds Transport för lån av lastbil på Lagandagen.

Välkomna till Europeiska trafikantveckan.

Onsdagen den 17 september 2014 kl.16-19.Plats, Stationsområdet i Lagan. Ljungby kommun anordnar Europeiska trafikantveckan, vilket anordnas på många
andra platser under samma tidpunkt. Syftet med trafikantveckan är att uppmuntra alternativa transportmedel till bilen, miljövänlig körning och trafiksäkra gator.

TEMA VÅRA GATOR VÅRT VAL.”Få plats som trafikant även om du inte har bil.”

Under onsdagen den 17 september kl. 16-19 kommer det att ske en del aktiviteter på Stationsområdet i Lagan. Bland annat prova att köra i körsimulator, tipspomenad, prova att cykla på elcykel, memory spel för barn, utställning m.m.

Servering, korv med bröd, kaka och kaffe.

VÄLKOMNA

Söndagen den 7 december TOMTESÖK med adventskaffe på stationsområdet i Lagan kl.15-17.

Lagans samhällsförening bjöd på adventskaffe med dopp, många kom och träffades och trivdes. Tomtesöket som startade runt 16.00 hade många
besökare som kom med önskelista till Tomtemor och Tomtefar.

Tillbaka till sidans början