God jul och Gott nytt år!

Modulpac och Lagans Samhällsföreningen önskar en God Jul och Gott nytt år och firar detta med en julklapp till Lagans Samhälle! ????

Nedan är ett pressmeddelande från Modulpac.

”Som under tidigare år så skänker Modulpac även i år en julgåva som ska vara till nytta för Lagans samhälle. För oss är det viktigt att Lagan är ett samhälle där man vill bo och leva. Här försöker vi bidra på vårt sätt, men en liten julgåva.

I Lagan har vi vår fantastiska Bergastig som är en underbar motionsslinga på ca 6 km. För ett tag sedan fick vi till oss att 6 km ibland kan vara ganska långt och att det idag inte finns någonstans att vila. Därför har Modulpac nu köpt in två bänkar och skänkt till Samhällsföreningen som sköter Bergastigen och som fortsatt sköter om den. Bänkarna kommer att grävas ner någon gång till våren då kälen har släppt.

Vi hoppas att dessa kan ge lite vila under sköna promenader, men även att man bara kan sitta i naturen och ta in lugnet. Hörde någonstans begreppet, att skogsbada, som innebär att man suger in skogen med alla sinnen, vilket ska vara mycket hälsofrämjande. Bergastigen ligger inte direkt i någon djup skog, men väl i underbar, varierande och vacker natur.

Vi vill slå ett slag för att du till våren går Bergastigen och provsitter bänkarna och kanske testar ett litet skogsbad eller bara sitter och lyssnar på fågelkvitter och träd som susar.

Vill också påminna om att vi 2022 skänkte en hjärtstartare till Samhällsföreningen, som sitter utomhus och alltid är tillgänglig. Tror att detta är den enda av alla hjärtstartare i Lagan som alltid är tillgänglig. Om olyckan mot förmodan skulle vara framme så finns den på stationshuset på stationsgatan där Samhällsföreningen håller till. Rekommenderar också att man tar en tur förbi stationen så man i förväg vet vart man kan få tag på hjärtstartare om det skulle behövas.

Modulpac vill också tacka samhällsföreningen för allt de gör för Lagan och att de tar på sig arbetet med att gräva ner bänkarna utmed stigen som de så fint tar hand om.

Modulpac vill på detta sätt passa på att önska alla Laganbor en god jul och ett gott nytt år!”

Kan vara en bild av tabell

- SENASTE NYTT -

Hembygdsföreningen bjuder in till föreläsning

Välkomna till Församhlingshemmet LaganTisdag den 5 mars kl 18,30. Entré: 100 kr / gofika ingårLars-Ove Johansson TorlarpLars Nordqvist – Lagan Från RäddningstjänstenBerättar om sina upplevelser när stormen Gudrun drog in över Kronoberg.

Läs mer »

Årsmöte 2024-01-29

Den 29 Januari var det årsmöte för Lagans Samhällsförening i Stationshuset i Lagan. Charlie Ahlberg valdes om som ordförande och går nu in på sitt 4:e år som ordförande i föreningen. Oskar Granath valdes om till kassör och Vice ordförande.

Läs mer »

- VÄDRET I LAGAN -

Medlemmar 2021
0