Välkommen till Natursköna Lagan

Vi hälsar dig varmt välkommen till natursköna Lagan som ligger i Ljungby kommun mitt i vackra Småland. 

I denna framtidsbygd bor 2415 (2020, Postort) invånare varav hälften i samhället och resten i de vackra byarna mitt i det vackra natur- och kulturlandskapet. De allra flesta bor i eget hus, på egen gård eller i hyreslägenhet.

Kyrkan ligger i utkanten av byn och här finns alla förutsättningar för att leva tryggt och bekvämt. Här finns ett starkt näringsliv med många företag och entreprenörer, de flesta knutna till branscher som industri, åkeri och skogsbruk.

I Lagan finns väl utbyggd offentlig och kommersiell service. Bygden bjuder på en aktiv fritid med både sjöar och skog inpå knuten. Bygdens rika föreningsliv bjuder invånarna på en meningsfull fritid med allt från sport och idrott till populära evenemang såsom Lagandagen, julmarknad och mycket mer.

Bra att veta!
Landskap: Småland
Län: Kronoberg
Kommun: Ljungby
Area: 242 hektar
Folkmängd samhället: 1 028
Hushåll: 1642 (2020)

Stift: Växjö
Församling: Berga

Pendlingsavstånd

Ljungby 10 km – 10 min
Värnamo 29 km – 25 min
Växjö 63 km – 40 min

Hitta hit

- SENASTE NYTT -

Hembygdsföreningen bjuder in till föreläsning

Välkomna till Församhlingshemmet LaganTisdag den 5 mars kl 18,30. Entré: 100 kr / gofika ingårLars-Ove Johansson TorlarpLars Nordqvist – Lagan Från RäddningstjänstenBerättar om sina upplevelser när stormen Gudrun drog in över Kronoberg.

Läs mer »

Årsmöte 2024-01-29

Den 29 Januari var det årsmöte för Lagans Samhällsförening i Stationshuset i Lagan. Charlie Ahlberg valdes om som ordförande och går nu in på sitt 4:e år som ordförande i föreningen. Oskar Granath valdes om till kassör och Vice ordförande.

Läs mer »

God jul och Gott nytt år!

Modulpac och Lagans Samhällsföreningen önskar en God Jul och Gott nytt år och firar detta med en julklapp till Lagans Samhälle! Nedan är ett pressmeddelande från Modulpac. ”Som under tidigare år så skänker Modulpac även i år en julgåva som

Läs mer »

- VÄDRET I LAGAN -

Medlemmar 2022
0