Slussen i Lagan

Slussen i Lagan är en ideell förening som driver ett arbetsintegrerande socialt företag, som ger sysselsättning och arbetsträning. Vi vill ge kraft, glädje och resurser till människor som saknar något av detta – i vårt närområde och internationellt.

Sedan starten 2011 har mer än 50 personer slussats ut till arbete eller studier efter arbetsträning i någon av Slussens verksamheter, ofta efter lång bortavaro från arbetsmarknaden. Med hjälp av en stor grupp ideella, anställda och personer i arbetsträning utvecklas verksamheten hela tiden.

Vad gör Slussen idag? 

Slussen är ett företag med många olika grenar, där det primära är att ordna meningsfull arbetsträning för personer som kommer till oss framförallt genom Arbetsförmedlingen. Här finns möjlighet att pröva sin arbetsförmåga genom arbetsträning på många olika sätt.

Second Hand-butiken är öppen måndagar-fredagar 13 – 17 och lördagar 10 – 13.

Pilgrimsträdgården med sina trädgårdsrum och en uteterrass som caféet använder flitigt under vår och sommar. Förutom arbetsträning i trädgård och växthus kan man boka guidade visningar. Kontakta vår trädgårdsmästare för bokning.

Delägarskap i Kullerbyttans förskola, för att kunna erbjuda arbetsträning även inom den sektorn.

Slussen service, ett dotterbolag där vissa jobb kan utföras på entreprenad.

Laganda assistans som är vårt senaste projekt. I januari 2018 fick vi tillstånd från IVO at bedriva personlig assistans, något som vi jobbat för i flera år. Tanken är att erbjuda assistans i Slussens anda med människan i centrum.

- SENASTE NYTT -

Handla lokalt

Visst är det självklart att handla lokalt? Det har aldrig varit viktigare. I Lagan har vi idag väldigt bra service med eget apotek, ICA, Jaktia, Sportaffär, museum mm. Vi har fått information om att Apoteket i Lagan har krav att

Läs mer »

Laganjakten 2022

Nu har vi rättat inlämnade svar i LaganJakten, ordet vi sökte va Apelsin. Tack till ni som skänkt priser: Opido, Sundströms, Lagadalen, Motell Lagan, Scandium, Meca, Hydraulmekano och Merlinum. Vinnarna är:Marie AxelssonVictor SalomonssonAnnica SvenssonHelena GöranssonAnders AnderssonDiana BrunkeKalle LindströmMaj-Britt Claesson Kontakta

Läs mer »

Lagandagen 2022 – Vilken succé

Lagandagen 2022 är nu över och OJ! vilken succé. Det är första gången vi annordnar Lagandagen på några år och responsen var verkligen överväldigande. Solen lyste upp hela Lagan och vi kunde inte be om bättre väder. Överallt kunde man

Läs mer »

- VÄDRET I LAGAN -

0
Medlemmar 2021