Slussen i Lagan

Slussen i Lagan är en ideell förening som driver ett arbetsintegrerande socialt företag, som ger sysselsättning och arbetsträning. Vi vill ge kraft, glädje och resurser till människor som saknar något av detta – i vårt närområde och internationellt.

Sedan starten 2011 har mer än 50 personer slussats ut till arbete eller studier efter arbetsträning i någon av Slussens verksamheter, ofta efter lång bortavaro från arbetsmarknaden. Med hjälp av en stor grupp ideella, anställda och personer i arbetsträning utvecklas verksamheten hela tiden.

Vad gör Slussen idag? 

Slussen är ett företag med många olika grenar, där det primära är att ordna meningsfull arbetsträning för personer som kommer till oss framförallt genom Arbetsförmedlingen. Här finns möjlighet att pröva sin arbetsförmåga genom arbetsträning på många olika sätt.

Second Hand-butiken är öppen måndagar-fredagar 13 – 17 och lördagar 10 – 13.

Pilgrimsträdgården med sina trädgårdsrum och en uteterrass som caféet använder flitigt under vår och sommar. Förutom arbetsträning i trädgård och växthus kan man boka guidade visningar. Kontakta vår trädgårdsmästare för bokning.

Delägarskap i Kullerbyttans förskola, för att kunna erbjuda arbetsträning även inom den sektorn.

Slussen service, ett dotterbolag där vissa jobb kan utföras på entreprenad.

Laganda assistans som är vårt senaste projekt. I januari 2018 fick vi tillstånd från IVO at bedriva personlig assistans, något som vi jobbat för i flera år. Tanken är att erbjuda assistans i Slussens anda med människan i centrum.

- SENASTE NYTT -

Loppis på Lagandagen 2 September

Efter stor efterfrågan kommer vi nu anordna loppis på Lagandagen den 2 september. Loppisen kommer vara inne i Godsmagasinet, under tak. Öppettiderna för besökarna är: 09,00-13,00 Adress: Järnvägsgatan 5, 34150 Lagan Vill du ha loppisbord? Läs mer och anmäl ditt

Läs mer »

Utdelning av Laganbladet 2023

Nu påbörjas utdelningen av Laganbladet 2023. Detta är en ny satsning inom Lagans Samhällsförening där vi vill förmedla vad vi gör samt vad som händer i bygden. I denna utgåvan har alla föreningar i Lagan fått chansen att presentera sig

Läs mer »

- VÄDRET I LAGAN -

0
Medlemmar 2022