Kommunikationer

Bil

Det främsta kommunikationsmedlet i samhället är bil. Avståndet mellan Lagan och Ljungby är 10 km och Värnamo 30 km. Lagan ligger precis utmed E4 som går från södra Sverige till Norra Sverige. Det är även goda förbindelse ut mot öst- och västkusten.

Buss

Länstrafiken kronoberg ansvarar för all kollektivtrafik med buss. Från Lagan tar du dig med buss till Ljungby och Värnamo. 

Flyg

Närmaste flygplats är Växjö Airport som är ca 60 km från Lagan. Vi har även en flygplats utanför Lagan som föreningen, feringe flygklubb driver. 

Feringe flygklubb: Webbplats
Växjö småland airport: Webbplats

Taxi

Ljungby buss & taxi tar dig vart du än vill åka.

Ljungby buss & taxi: Webbplats

Foto: Länstrafiken kronoberg

- SENASTE NYTT -

Arkivens dag 2023

Arkivens dag 2023 infaller den 11 november och firas Norden över med öppna arkiv. Arkivhuset i Ljungby kommun kommer du kunna besöka på Lagans stationshus, Järnvägsgatan 5, i Lagan. Vi kommer visa en del om det som finns om Lagan

Läs mer »

Loppis på Lagandagen 2 September

Efter stor efterfrågan kommer vi nu anordna loppis på Lagandagen den 2 september. Loppisen kommer vara inne i Godsmagasinet, under tak. Öppettiderna för besökarna är: 09,00-13,00 Adress: Järnvägsgatan 5, 34150 Lagan Vill du ha loppisbord? Läs mer och anmäl ditt

Läs mer »

- VÄDRET I LAGAN -

0
Medlemmar 2022